URD - Rehabiliteringscenter

Møbel- og inventarleverance til Færøernes nyeste rehabiliteringscenter

I udkanten af Torshavn blev rehabiliteringscenteret ”Umlættingar- og rehabiliteringsdepilin”, også kaldet ”URD”, for nyligt opført. Arctic Import blev valgt til at levere nye møbler og inventar til det nye center – for som eksperter i Norden er vi nemlig specialiseret i at skaffe løsninger inspireret af den flotte, færøske natur.


Med udsigt over den smukke Nólsoyarfjørður i Torshavn-bydelen Hoyvik finder man det nye Umlættingar- og rehabiliteringsdepilin - URD, som er det første kommunale rehabiliteringscenter på ø-gruppen højt mod nord. Centeret har i alt 27 sengepladser og blev opført for at opfylde de stigende behov for genoptræningstilbud ét sted. Det rummer således alt fra ergoterapi, fysioterapi, træningsfaciliteter, diætisttilbud og meget mere.

Erfaring indenfor levering til sundhedssektoren

I forbindelse med opførelsen af URD skulle samtlige 27 patientværelser udstyres med møbler og inventar, og det samme gjaldt centerets kantine, opholdsrum samt gangarealer. Arctic Import blev valgt til opgaven, og i starten af 2021 begyndte de første leverancer så småt at rulle ind på centeret, fortæller direktør hos Arctic Import Færøerne, Eyðun Hansen:

- Vi levede op til flere af udbuddets krav, og derfor landende leverancen hos os. Det skyldes især vores dybe ekspertise i leverancer til Norden og derudover vores gode erfaringer med sundhedssektoren, som gjorde det muligt for os at lave et tilbud med god sammenhæng mellem pris og kvalitet, fortæller han.

Arctic Import har efter udbudsforløbet haft en god dialog med Torshavn Kommune, som står bag opførelsen af centeret, såvel som arkitekthuset, Lofti Arkitekter. Man har blandt andet mødtes på centeret for at få de sidste detaljer helt på plads.

Vi nørder gerne detaljer.....
- så alt bliver som ønsket

- Vi elsker at nørde detaljer sammen med kunden, så de får lige præcis den løsning, de ønsker sig. Det kan være alt fra filtpuder under borde og stole til antallet af hylder i en reol. Vi har også sparret med arkitekterne om farvevalg til møblerne samt stof og polstring, lyder det fra Eyðun Hansen, som tilføjer, at kravene til møblernes æstetik og design i høj grad skyldes centerets unikke placering med flot udsigt ud til havet:

- Det er et rigtig flot center med en meget rå og naturlig arkitektur, der således er i god tråd med den færøske natur. Og det skal selvfølgelig også afspejle sig i centerets møbler og andet inventar, siger han slutteligt.