19.09.2023

Tur til St. Johns med Arctic business Alliance

St Johns_large

Hos Arctic Import er vi stolte af vores medlemskab i Arctic Business Alliance (ABA) og de konkrete forretningsmuligheder, det bringer med sig på den anden side af Atlanten. Vores seneste besøg i St. Johns, Newfoundland og Labrador sammen med ABA har atter understreget betydningen af transatlantiske samarbejder og partnerskaber.

Sikke en uge!
Denne uge besøger ABA (Arctic Business Alliance) St. John’s Newfoundland og Labrador sammen med ambassadør Hanne Fugl Eskjær.

Byen, indbyggerne, atmosfæren i St. John er vidunderlig, og den supplerer på fremragende vis alle de fantastiske muligheder for at udvikle handel og forretningsmuligheder mellem Newfoundland og Labrador, Grønland og Danmark. For at sparke besøget i gang havde ABA-delegationen fornøjelsen af at mødes med Premierministeren i Newfoundland og Labrador, Andrew Furey, byen St. John's, og Newfoundland og Labradors Ministerium for Industri, Energi og Teknologi.
Vi havde også gode møder med Blue Water Shipping, PAL Aerospace, Pennecon, St. John's Board of Trade, Baffin Fisheries og Royal Greenland.

Gennem vores samtaler fik vi en solid forståelse for det erhvervsmæssige potentiale i St. John og omegn. Vi fik desuden et indgående kendskab til regionens kultur og erhvervsliv, hvilket har tilføjet en ny dimension til vores forretningsforståelse i området. Det mest inspirerende aspekt af besøget var dog engagementet og entusiasmen fra de lokale aktører, som deler vores vision om at fremme forretningsmuligheder mellem St. John og Grønland. Mødet har uden tvivl banet vejen for fremtidige partnerskaber og venskaber.

Vi er allerede fyldt med stor inspiration og mange udsigter til fremtidigt samarbejde. St. John’s – som tidligere blev kaldt porten til Europa – er nabo til Grønland. Grønland står også på tærsklen til at åbne 3 nye internationale lufthavne (en i 2024 og to i 2025), hvilket vil præsentere mange nye muligheder for en større rolle i international sammenhæng og skabe nye åbninger for kommercielt partnerskab og handel.