Vi støtter vi igen i år Neriuffiit Kattuffiat's Landsindsamling 2021

Landsindsamlingen for Neriuffiit Kattuffiat - KRÆFTI UNITSILLI / STOP KRÆFTEN

Fredag den 1. oktober blev landsindsamlingen for ”Stop kræften” afholdt i Grønland. Selve showet blev afviklet i Katuaq (biografen i Nuuk) og blev live-transmitteret af KNR-TV.

Neriuffiit Kattuffiat kan nogenlunde ligestilles med Kræftens Bekæmpelse i Danmark, men Neriuffiit Kattuffiat hører ikke under den danske organisation - Kræftens Bekæmpelse. Neriuffiit Kattuffiat arbejder for at patienter og deres familier har mulighed for at blive informeret om sygdommen og få den nødvendige hjælp. Grønlandske kræftramte kan ikke søge midler hos Kræftens Bekæmpelse i Danmark, idet grønlandske borgere ikke har bopæl i Danmark.

Neriuffiit Kattuffiat er en landsorganisation for 14 lokale afdelinger i kystbyerne og er fuldt ud frivilligt baseret med kun én ansat. Det er derfor vigtigt, at Neriuffiit Kattuffiat løbende har midler til gavn for de kræftramte i Grønland.

En del af det indsamlede beløb skal hjælpe Neriuffiit Kattuffiat med at indfri en drøm om at få deres eget hus. Huset skal ligge i Nuuk og fungere som et kræftcenter, der skal samle alle aktiviteterne for de frivillige, kræftramte og pårørende under samme tag.

Arctic Import havde igen i år besluttet at bakke op omkring ”Stop Kræften” som Guld-Sponsor. Det er et godt og et utrolig vigtigt initiativ. Som Guld-Sponsor fik vi samtidig mulighed for at overrække vores bidrag midt i den bedste sendetid.

Gitte og Kevin fra Arctic Import i Nuuk var sendt som repræsentanter, og de fik på bedste vis overrakt checken, der var blevet lavet i stor størrelse. Vi er stolte af dem - de gjorde det særdeles fremragende på landsdækkende TV.

”Vi var stolte over at repræsentere Arctic Import i fredags. Der var en god stemning fredag aften i Katuaq, bl.a. med live musik. Vi sad sammen med pårørende til kræftpatienter – både til helbredte kræftpatienter men også pårørende til afdøde kræftpatienter. Det gjorde et stort indtryk på mig at tale med dem, og det beviser atter, hvor vigtigt det er at bakke om ”Stop Kræften”, fortæller Kevin.

 STOP KRÆFTEN - Vi har hjertet på det rette sted.