Legetøj på vej til Aasiaat

I det sydvestlige hjørne af Diskobugten på Grønlands vestkyst ligger byen Aasiaat med sine godt 3.000 indbyggere. Man behøver ikke at have været i Aasiaat i lang tid, før man ved, at der mangler gode aktiviteter for børn. Et særligt behov er der naturligvis for børn fra socialt udsatte familier. Om sommeren oplever de ofte at være overladt til deres eget eller andre børns selskab det meste af tiden.

”Hvornår kommer I igen?” Det var spørgsmålet til de to unge frivillige fra Sømandshjemmet i Aasiaat sidste år.

Sømandshjemmet i Aasiaat har besluttet atter at være initiativtager til sommeraktiviteter for børn, og de intensiverer aktiviteterne i år, så de kan bidrage med flere oplevelser for børn og unge.

4 frivillige unge mennesker har besluttet at rejse fra Danmark til Grønland for at arbejde og lave aktiviteter med børnene i sommerperioden. Formålet er at skabe gode aktiviteter for børn og unge i alle aldre i sommerferien i Aasiaat og de to nærliggende bygder, Akunnaaq og Kitsissuarsuit.

For Arctic Import er det vigtigt at støtte børn i Grønland, og hjælpe dem på vej med trygge og gode oplevelser, og være med til at give dem noget, de kan være fælles om. Vi har derfor valgt at sponsorere alt legetøj og spil, som skal bruges til aktiviteterne.

Så der bliver gode muligheder for at hygge med pandekager over bål, ansigtsmaling, bygning af drager og legetøjsbåde, lege jonglør, spille forskellige boldspil, lege med ballondyr, knytte armbånd og hårpynt, sjippe, hoppe i elastik, male på sten og meget meget mere.