Legetøj med skib til Tasiilaq

I det østlige Grønland, 680 kilometer fra hovedstaden Nuuk, ligger byen Tasiilaq med sine godt 2.000 indbyggere. Her har man i efterhånden mange år kæmpet med en række sociale problemstillinger, herunder omsorgssvigt og en generel mangel på ressourcer. Derfor har Arctic Import i samarbejde med CoolUnite valgt at støtte op om børnene ved at sende en stor ladning spritnyt legetøj afsted mod Østgrønland.

Det hele startede med den danske pædagogstuderende, Frederik Hessellund Søgaard, der er i praktik hos Dronning Ingrids Børnehave i Tasiilaq. Han er blevet taget varmt imod af byens børn, og er blevet overvældet af den grønlandske kultur til trods for områdets mange udfordringer. Frederik havde et ønske om at give børnene noget de kunne være fælles om. At kunne give dem nyt legetøj, som de kunne tilbringe mange timer med og noget de kunne være fælles om sammen med deres børnehave-venner.

Ligesom de mange børn før dem, nyder børnene i Dronning Ingrids Børnehave alt det legetøj der er, og efterhånden er meget af legetøjet ødelagt eller slidt til ukendelighed. Mange børn i Tasiilaq har aldrig fået nyt legetøj, men arvet det mange børn før dem har leget med.

Frederik kontaktede CoolUnite med et håb om støtte til børnehaven. Arctic Import valgte at gå sammen med CoolUnite om at sponsorere spritnyt legetøj til børnehaven med alt fra hulahopringe, legetøjsbiler, barbiedukker og meget mere.

I Arctic Import er vi glade for sammen med CoolUnite at kunne donere en masse legetøj til Dronning Ingrids Børnehave i Tasiilaq. Vi håber børnene og mange børn fremadrettet i Tasiilaq kommer til at nyde det nye legetøj, og at det kan give en masse kreativitet og frem for alt skabe noget de kan være fælles om.