En 400 km lang kajakekspedition

Arctic Import støtter atter op om ”Veterans in motion”, og pakker og leverer proviant til veteranernes 400 kilometer lange kajakekspedition.

"Veterans In Motion" blev oprindeligt dannet i forbindelse med Arctic Challenge 2017, en polarekspedition på 400 km med ski og pulk i Nordøstgrønland. Målet var Slædepatruljen Sirius' hovedbase. Ekspeditionen blev gennemført af veteraner med både fysiske såvel som psykiske skader, og til trods for mange strabadser undervejs blev ekspeditionen en succes. Veteranerne beviste over for sig selv og omverdenen, at de rummer værdifulde ressourcer, og alle fik rykket grænserne for, hvad der kan lade sig gøre, når man kæmper som et hold.

Daglige Kampe
Selvom veteranerne for længst er vendt hjem fra krigszonerne, kan hverdagslivet for skadede veteraner være fyldt med daglige kampe. Ofte bliver dette af medierne portrætteret fra en ensidig og overvejende negativ vinkel. Formålet med "Veterans In Motion"er derfor, bl.a. at bryde med negative portrætteringer af det at være skadet veteran, og det er deres håb, at de gennem vores fortællinger kan inspirere andre veteraner rundt om i verden til at turde tage nye skridt på vejen mod et mere meningsfyldt liv.

"Veterans In Motion" består af danske veteraner, der alle har pådraget sig fysiske eller psykiske skader som resultat af deres udsendelser, samt udvalgte ressourcepersoner. Deres mission er at formidle til omverdenen, at skadede veteraner rummer værdifulde ressourcer, og at det for dem også er muligt at nå nye højder i livet.

Naturen og fællesskabet er katalysator for rehabilitering
I januar 2018 samlede "Veterans In Motion" en gruppe på 20 veteraner, hvoraf alle enten er fysisk eller psykisk skadet. Sammen vil de i 2019 gennemføre en 400 km lang og hård kajakekspedition i det afsidesliggende Østgrønland med det formål, at undersøge, hvilken effekt naturen og fællesskabet har på veteranernes psyke.

Projektet har som overordnet formål at formidle værdien af fællesskabet og naturen som katalysator for rehabilitering af veteraner med psykiske skader, så dette kan tages i betragtning i det videre arbejde med rehabilitering af skadede veteraner i Danmark.

Træningen er for veteranernes vedkommende allerede begyndt, og de glæder sig til turen.