Arctic Import og Hørkram indgår stor foodserviceaftale om leverancer til Nordatlanten

Den danske eksport- og grossistkoncern Arctic Import A/S tegner nu en stor leverandørkontrakt med Hørkram Foodservice A/S om leverancer til Grønland, Island, Færøerne og Svalbard. Det nordatlantiske engrosmarked får dermed adgang til mere end 30.000 unikke varenumre ud over det kendte sortiment med bestilling direkte fra lagre i Grønland og Danmark.

En ny stor aftale inden for foodserviceområdet er netop blevet indgået mellem Arctic Import med hovedkontor i Aalborg og Hørkram med logistikcentre i Sorø og Aarhus. Arctic Import er i dag en af de største grossister i Nordatlanten, og aftalen har en værdi på årsplan på et stort tocifret millionbeløb:

- Hos Arctic Import har vi været på en vækstrejse de seneste år, og vi står i dag som en af markedslederne på det nordatlantiske marked. En del af succesen skyldes, at vi nu er en ren engrosvirksomhed, og her er det et naturligt næste skridt for os at teame op med en af de førende danske foodserviceleverandører, forklarer salgsdirektør Henrik Kronborg fra Arctic Import.

Den skærpede strategi har betydet, at Arctic Import har vendt tidligere års negative resultater til en markant og robust fremgang:

- På trods af pandemien, der naturligvis også påvirker vores markeder, så er vi lykkedes med at opnå et solidt resultat i 2020 og dermed en voldsom fremgang sammenlignet med de seneste år. Dertil kommer, at vi i 2021 igen oplever betydelig fremgang, og det giver os mulighed for at investere yderligere i vores markeder, fortsætter han.

Inden for foodservice i det nordatlantiske område har Arctic Import alt fra hoteller, restauranter, grillbarer og kantiner til rederier med behov for skibsproviantering på kundelisten, der både tæller private og offentlige virksomheder og institutioner. Virksomheden har kontorer og lagre i Nuuk i Grønland og Tórshavn på Færøerne, hvorfra kunder i Grønland, Island, Færøerne og Svalbard serviceres:

- Vi mærker en stigende efterspørgsel efter forskellighed - både højkvalitetsvarer, økologi og private label-produkter til stærke priser. Alt dette peger i retning af et større vareudbud generelt. Med Hørkram får kunderne direkte adgang til 30.000 unikke varenumre, hvoraf nogle leveres fra vores lagre i Nuuk og Tórshavn, mens andre leveres fra lagrene i Danmark. Hertil kommer naturligvis det store sortiment, som vi har i dag. Vi glæder os således meget til at vækste yderligere i det nordatlantiske via vores nye partnerskab med Hørkram, fortsætter Henrik Kronborg.

Også hos Hørkram er der begejstring for den nye aftale. Virksomheden er i dag en af de tre største cateringgrossister i Danmark:

- Vi glæder os meget over den nye aftale med Arctic Import, hvormed vi bliver en del af en af de markedsledende salgskanaler på det nordatlantiske marked. Vores store sortiment af varer og services egner sig godt til det nordatlantiske marked, og det er også en væsentlig årsag til, at vi er blevet valgt til af Arctic Import, forklarer adm. direktør Preben Kristensen fra Hørkram Foodservice.

Den nye aftale mellem Arctic Import og Hørkram træder i kraft i løbet af 2. kvartal 2021.


Om Arctic Import A/S

Arctic Import er en del af Arctic Group koncernen, som er en familieejet koncern med over 100 medarbejdere. Virksomheden har udviklet sig til at være en af de stærkeste private koncerner i Nordatlanten med et bredt sortiment inden for foodservice, en række nonfood-produkter og kolonialvarer til en bred vifte at private og offentlige virksomheder og institutioner. Arctic Import har gennem årene styrket kompetencerne og services og opererer i hele Nordatlanten.


Om Hørkram Foodservice A/S

Hørkram Foodservice A/S er landsdækkende totalleverandør til foodservicemarkedet og er en af de tre største cateringgrossister i Danmark. Vi har mere end 50 års erfaring som grossistleverandør til foodservicemarkedet og råder over et meget alsidigt sortiment med mere end 30.000 unikke varenumre.

Hørkrams sortiment består blandt andet af kød, fisk, frugt og grønt, mejeriprodukter, kolonial, drikkevarer, nonfood og økologi. Hørkram har internt i deres centre egen fiskeopskæring samt kødopskæring, hvor der dagligt produceres store mængder kundespecifikke ordrer, som leveres med kundens øvrige varer. Endvidere har Hørkram en af Danmarks største frugt- og grøntafdelinger.

Hørkram Foodservice driver logistikcentre i henholdsvis Sorø og Aarhus. Alle vores varer opbevares i de to logistikcentre, hvorfra de køres ud til vores mange kunder. Centret i Sorø dækker vores kunder på Sjælland, Fyn og Bornholm, mens centret i Aarhus dækker alle vores jyske kunder.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

  • Salgsdirektør Henrik Kronborg, Arctic Group, tlf. dir. 9632 1953, mobil 4199 6356 og e-mail: hk@arcticimport.dk
  • direktør Preben Kristensen, Hørkram Foodservice A/S, mobil 4010 9150 og e-mail: pk@hoka.dk
  • Presseservice: Esben Lind, Publicity PR & Kommunikation, mobil 2514 5816 og e-mail: esben@publicity.dk