Arctic Import indgår femårig leverandøraftale med Grønlands største detailkæde

Arctic Import indgår femårig leverandøraftale med Grønlands største detailkæde

Den danske eksportvirksomhed Arctic Import A/S indgår nu en historisk aftale med grønlandske KNI om leverancer til detailkæden Pilersuisoqs 64 butikker i Grønland. Herved får de grønlandske forbrugere blandt andet adgang til det populære REMA 1000-sortiment, som Arctic Import leverer i samarbejde med Reitan Distribution. 

Arctic Import, der er førende leverandør af fødevarer og nonfood til det nordatlantiske marked, indgår nu en historisk stor aftale med KNI (tidl. Kongelige Grønlandske Handel), der er ejet af Grønlands Selvstyre. Med aftalen bliver Arctic Import hovedleverandør af fødevarer til den KNI-ejede detailkæde Pilersuisoq, der driver 64 butikker over hele Grønland:

- Vi har haft vores hovedleverandøraftale i udbud og har på den baggrund valgt at indgå en ny aftale med Arctic Import og Reitan Distribution, siger Pilersuisoq kædedirektør, Brian Weuge Chemnitz og fortsætter:

- Vi ved, at vores kunder stiller høje krav til pris og kvalitet. Derfor skal vi altid sikre, at vores varesortiment både er af god kvalitet, og at prisen er billigst muligt.

Aftalen mellem KNI og Pilersuisoq på den ene side og Arctic Import og Reitan Distribution på den anden løber i fem år, og hos Arctic Import er der tale om en stor og betydelig aftale:

- Aftalen med KNI er en stor milepæl for os. Det er den foreløbige kulmination på vores mangeårige arbejde i retning af at blive den foretrukne leverandør til dagligvarekæder på det nordatlantiske marked. Her har vi de seneste år opnået stor fremgang og står stærkt både på det islandske og færøske marked, og med aftalen med KNI får vi en bredere distribution også på Grønland, siger adm. direktør Thomas Hjort fra Arctic Import.

Også hos Reitan Distribution er der glæde over, at det mangeårige samarbejde med Arctic Import omkring det nordatlantiske marked nu styrkes med endnu en stor og længerevarende aftale. Indkøbs- og salgsdirektør Merete Kjærgaard er godt i gang med at forberede sig på opgaven i samarbejde med Arctic Imports medarbejdere:

- Vi ser meget frem til at starte leveringerne til Grønland via Arctic Import, hvor vi gennem mange års samarbejde kender vigtigheden af leveringssikkerheden. Vi er i fuld gang med planlægningen, så vi kan blive klar til 1. januar, siger hun.


Om Pilersuisoq

Pilersuisoq er Grønlands største detailkæde og en del af KNI koncernen (det tidligere Kongelige Grønlandske Handel.) Med 64 butikker fordelt langs Grønlands 40.000 km lange kyst løser Pilersuisoq en vital og kompleks logistik opgave for det grønlandske samfund.

Vi sikrer leveringer til alle - også til den mindste bygd. Forsyningerne sker via skibs- og luftfragt. I et land, hvor mange byer og bygder en stor del af året er svært tilgængelige på grund af tilfrosne fjorde og havne, kræver det mere end almindelig god planlægning. Derfor er effektiv logistik og evnen til at forudse behov højt prioriteret hos os.


Om Arctic Import A/S

Arctic Import er en del af Arctic Group koncernen, som er en familieejet koncern med over 100 medarbejdere. Virksomheden har udviklet sig til at være en af de stærkeste private koncerner i Grønland med et bredt sortiment indenfor kolonialvarer til købmænd, restauranter og skibe samt dagligvarer og udvalgsvarer til offentlige og private virksomheder. Arctic Import har gennem årene styrket kompetencerne og services og opererer i hele Nordatlanten.


Om Reitan Distribution A/S

Reitan Distribution A/S er Danmarks største leverandør til convenience-sektoren og er datterselskab af REMA 1000 Danmark A/S, som er en del af Norske Reitangruppen, der i 2019 havde en totalomsætning på 97 milliarder norske kroner.

Reitan Distribution A/S leverer varer til REMA 1000 og andre kæder inden for dagligvare- og conveniencebranchen, og med udgangspunkt fra kontor og centrallager i Horsens (plus lagre i Vejle og Avedøre) servicerer Reitan Distribution på daglig basis flere end 900 butikker og benzinstationer over hele Danmark.

Missionen er at levere et stærkt varesortiment og effektive koncepter, der skaber konkurrencekraft til partnerne med udgangspunkt i et effektivt distributionsapparat. Udover REMA 1000 har virksomheden partnerskaber med kæder som 7-Eleven, Circle K, OK Plus og BFI. De seneste år har Reitan Distribution A/S oplevet en markant vækst som følge af REMA 1000s fremgang på det danske marked. Omsætningen var sidste år 15,4 milliarder danske kroner.


For yderligere oplysninger kontakt venligst:

  • Kædedirektør Brian Weuge Chemnitz, KNI A/S, mobil +299 26 76 65 og bwc@kni.gl
  • direktør Thomas Hjort, Arctic Import A/S, mobil +45 40 82 91 91 og thj@arcticgroup.dk
  • Indkøbs- og salgsdirektør Merete Kjærgaard, Reitan Distribution A/S, tlf. +45 8881 6000
  • Presseservice: Esben Lind, Publicity PR & Kommunikation, mobil +45 25 14 58 16 og esben@publicity.dk