Arctic Import afhænder detailbutikker til Pisiffik

Arctic Import har netop underskrevet en aftale med den grønlandske forretningskæde Pisiffik om overdragelse af alle aktiver i en række detailbutikker i Ilulissat og Nuuk. Det er Arctic Imports datterselskab Arctic Retail Group, der i en længere årrække har drevet butikkerne, men en tiltagende konkurrence gør nu, at Arctic Import har besluttet at trække sig fra detailmarkedet i de to byer.

- Vi har i en længere periode set en tiltagende konkurrence på dagligvaremarkedet i to af Grønlands største byer. Her gennemfører vores to største konkurrenter, supermarkedskæden Brugseni og forretningskæden Pisiffik, en række investeringer, og det medfører en betydelig overkapacitet på markedet. Derfor skal vi enten tage kampen op med et tab til følge på den korte bane, eller sikre en videreførelse af butikkerne i andet regi, forklarer adm. direktør i Arctic Import, Thomas Hjort og fortsætter:

Her har vi valgt at frasælge for at fokusere mere på vores engrossektion, der er vokset betydeligt på det nordatlantiske marked de seneste år. Derfor er vi glade for, at vi nu har lavet en aftale med Pisiffik om overtagelse af vores aktiver inden for detail i Ilulissat og Nuuk samt alle tilknyttede medarbejdere. Aftalen er til fordel for både medarbejdere og borgerne i de to byer.

Aftalen mellem Arctic Import og Pisiffik er allerede underskrevet af begge parter og er nu betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse med forventet svar primo december 2019. Konkret omfatter den underskrevne aftale alle aktiver fra butikkerne ”SUPER1” og ”Farmers” i Nuuk samt butikkerne ”SUPER1, ”Nivi” og ”Jope” i Ilulissat. Alle butikker drives videre af Pisiffik – dog ikke ”Jope” i Ilulissat, hvor Pisiffik blot overtager varelageret, mens Arctic Import beholder bygningen til anden brug:

- Vi har haft en god og konstruktiv proces i forhandlingerne om vores overtagelse af Arctic Retail Groups butikker. Udgangspunktet for forhandlingerne har været, at kunderne i de to byer skal stilles mindst lige så godt - og helst bedre, og det mener vi er lykkes, forklarer adm. direktør Per Steen Larsen fra Pisiffik og fortsætter:

- Vi er også meget tilfredse med at kunne overtage alle medarbejdere fra butikkerne. På den måde får vi tilført værdifuld viden og erfaring til vores organisation, hvilket er med til at styrke den grønlandske detailhandel. Vi kan med vores bagland og servicefunktioner drive butikkerne langt mere rentabelt i kraft af stordriftsfordele.

Pisiffik har med aftalen indgået mangeårige lejemål for butikkerne, der ejes af Arctic Imports moderselskab, og herved er bygningerne sikret gennem en solid lejer i en lang årrække fremover. Parterne har besluttet, at købsprisen ikke offentliggøres.


For yderligere oplysninger kontakt venligst

  • direktør Thomas Hjort, Arctic Group, mobil +45 4082 9191 og thj@arcticgroup.dk
  • Direktør Per Steen Larsen, Pisiffik, tlf. dir. +299 381153 og psl@pisiffik.gl
  • Presseservice: Esben Lind, Publicity PR & Kommunikation, mobil +45 2514 5816 og esben@publicity.dk


Om Arctic Group
Arctic Group er en familieejet koncern med over 200 medarbejdere. Virksomheden har udviklet sig til at være en af de stærkeste private koncerner i Grønland med et bredt sortiment inden for kolonialvarer til købmænd, restauranter og skibe samt dagligvarer og udsalgsvarer til offentlige og private virksomheder.


Om Pisiffik
Pisiffik A/S er en grønlandsk detailkæde bestående af 48 butikker og 750 medarbejdere fordelt på den grønlandske vestkyst. Butikskoncepterne omfatter Pisiffik, SPAR, Torrak Fashion, Elgiganten, Pisattat, Nota Bene, Akiki, Sweet Home, JYSK samt KK Engros. Pisiffik har butikker i Qaqortoq, Nuuk, Maniitsoq, Sisimiut, Aasiaat og Ilulissat.