Arctic Group fortsætter væksten og udvider på Færøerne

Arctic Group fortsætter sin vækst på det nordatlantiske marked og udvider nu på Færøerne. Det færøske datterselskab Blika bliver tættere integreret i Arctic Import og får et markant større varesortiment og nyt kontor med tilhørende showroom.

Det går stærkt for tiden hos den nordjyske eksportvirksomhed Arctic Group, der er totalleverandør til hele Nordatlanten. Tidligere i år meldte virksomheden ud, at man var blevet valgt som hovedleverandør for en ny butikskæde på Island, og nu er turen kommet til et andet af Arctic Groups hovedmarkeder, nemlig Færøerne.

Den færøske grossistvirksomhed Blika, der er ejet af Arctic Group, skifter navn og bliver fremover en mere integreret del af Arctic Import. I den forbindelse flytter Blika også ind i et 750 kvadratmeter nyt kontor med et større lager og tilhørende showroom. Ifølge landechef hos Arctic Group Henrik Kronborg, så er det oplagt for Arctic Import at udvide på Færøerne netop nu:

- Færøerne er inde i en rivende udvikling og et massivt økonomisk opsving. Vi ser derfor ind i et stort vækstpotentiale og et voksende marked, som vi gerne vil have en større bid af, og som udvidelsen naturligvis skal ses i lyset af, fortæller han og fortsætter:

 - Ved at knytte Blika endnu tættere til Arctic Import kan vi bedre udnytte de mange synergier, der er i Arctic Group-koncernen. Det betyder blandt andet, at vores varesortiment på Færøerne udvides med op til 30.000 varenumre, og det vil selvsagt være til stor fordel for vores kunder.

Blika beskæftiger sig i dag med non food-produkter, som udelukkende bliver solgt til virksomheder og offentlige institutioner på Færøerne. Det skal virksomheden fortsætte med i fremtiden, lyder det fra Blikas adm. direktør Eyðun Hansen, der understreger, at virksomheden stadig er 100 procent færøsk:

- Som en del af Arctic Import får vi et stærkere fundament at stå på. Det giver os blandt andet mulighed for at udbygge vores varesortiment yderligere og tilbyde en række nye kvalitetsvarer til vores færøske kunder. I forbindelse med navneskiftet får vi også et nyt kontor med udvidede lagerfaciliteter. Det betyder, at vi snart kan have flere varer på vores lager, hvilket nedbringer leveringstiden markant - i nogle tilfælde fra 10 dage og helt ned til en enkelt dag, siger han og fortsætter:

-Vi vil derfor fortsat fokusere på det færøske marked og forblive en helt igennem færøsk virksomhed med en færøsk ledelse, færøske medarbejdere og lokal forankring.

Ifølge Eyðun Hansen har Færøerne de senere år været inde i en økonomisk højkonjunktur, der har sat gang i store byggerier og infrastrukturprojekter rundt omkring på øerne. Og det kan også aflæses på Blikas bundlinje, fortæller den adm. direktør: 

- Alene sidste år voksede vores omsætning med over 20%. Det skyldes især den rivende udvikling, Færøerne har gennemgået de seneste år, der også har sat skub i en række af de brancher og industrier, vi leverer produkter til. Derudover er befolkningstallet på Færøerne også stigende, da der bliver født flere børn og mange flytter tilbage til øgruppen. Alene sidste år kom der godt 800 nye indbyggere til, og det er mange på Færøerne, forklarer han og fortsætter:

- Det er derfor god timing, at vi snart får nyt kontor, som udover et større lager, har en central og synlig placering i Tórshavn. På den måde er vi bedre rustet til fortsat at være en vigtig leverandør på det færøske marked, lyder det slutteligt fra Eyðun Hansen.

Blika skifter officielt navn til Arctic Import den 1. april 2019, hvor virksomheden også rykker ind i sine nye lokaler på Smiðjugerði 9 i Tórshavn. 

Fakta om Blika

1992: Blika blev stiftet under det oprindelige navn, JB Trade.

2000: JB Trade skifter navn til Blika.

2005: Arctic Import, som er ejet af eksportkoncernen Arctic Group, køber sig ind i Blika.

2014: Arctic Import køber den resterende del af Blika og bliver eneejer.

2019: Blika skifter navn til Arctic Import og bliver en selvstændig afdeling i eksportvirksomheden på lige fod med afdelingen i Nuuk på Grønland.

 

For yderligere oplysninger kontakt venligst

  • Landechef Henrik Kronborg, Arctic Group, tlf. dir. 9632 1953, mobil 4199 6356 og e-mail: hk@arcticimport.dk
  • direktør Eyðun Hansen, Arctic Import, tlf. +298 233 667 og e-mail: eyh@arcticimport.fo
  • Presseservice: Esben Lind, Publicity PR & Kommunikation, mobil 2514 5816 og esben@publicity.dk