Universitetet i Tórshavn

Møblering af historisk universitetsbyggeri i hjertet af Torshavn

På havnen i den færøske hovedstad Torshavn ligger den gamle saltlagersilo, der i dag er en del af Færøernes Universitets campus. Arctic Import har leveret møbler og inventar til den historiske bygning, herunder elevborde- og stole, kontormøbler samt kantinemøbler og loungemøbler.

Færøernes overgang fra fiskerisamfund til nutidens moderne samfund har sat sine tydelige spor rundt omkring på øgruppen. Et af tegnene på den overgang er den gamle Sjóvinnuhúsið-saltlagersilo på havnen i Torshavn i hjertet af den færøske hovedstad. I gamle dage blev siloen benyttet til at oplagre salt til Færøernes enorme fiskeproduktion, men den er i dag en del af Færøernes Universitet.

COBRA-Kontorstole

COBRA-Kontorstole

God dialog giver gode resultater

Dele af den tidligere saltlagersilo og de tilstødende lokaler består således i dag af et auditorium, undervisningslokaler samt kantine og tilhørende administration. Møbler og inventar til mange af undervisningslokalerne er leveret af Arctic Import.

Saltlagersiloen blev renoveret i 2018, administreret af den offentlige institution Landsverk, der er bygherre for alle offentlige byggerier på Færøerne. Det færøske arkitekthus SNA Arkitekter var også koblet på projektet, og her er man meget tilfredse med samarbejdet med Arctic Import:

- I forbindelse med indretningen af Setriðs lokaler i Sjóvinnuhúsið havde jeg et tæt og godt samarbejde med Arctic Import. Jeg fik hurtig og grundig vejledning og fremsendelse af materialeprøver og kataloger. Udover at møblerne i sig selv var af en høj standard, var sparringsprocessen i høj grad med til at bidrage til et vellykket helhedsprojekt, lyder det fra arkitekt Nina A. Arke fra SNA Arkitekter.

Lavt vedligeholdelsesniveau gjorde udslaget

Arctic Import har stor erfaring med at levere møbler og inventarløsninger til undervisningsinstitutioner, herunder særligt på Færøerne. Og netop på den baggrund blev Arctic Import med ekspertise i Nordatlanten valgt til opgaven, fortæller direktør hos Arctic Import Færøerne, Eyðun Hansen:

- Vi havde stort fokus på løsninger af høj kvalitet, som samtidig havde et lavt vedligeholdelsesniveau. Vi foreslog eksempelvis Cobra-kontorstolen fra Labofa. Udover at være en stol af høj kvalitet og med god siddekomfort, kan den hurtigt skilles ad, hvilket gør det nemt at udskifte reservedele og dermed vedligeholde, siger han og tilføjer, at Arctic Import også leverede en lydtæt kontorboks, som der kan tales i telefon eller arbejdes i uden forstyrrelser.

Plenty Box - lydtæt box - fra Abstracta. (Foto fra Abstracta)

Plenty Box - lydtæt box - fra Abstracta. (Foto fra Abstracta)