Skúlin við Streymin

Stor møbel- og inventarleverance til moderne skole i Oyrarbakki på Færøerne

Hos Arctic Import ved vi, hvad der skal til for at skabe en nutidig og moderne indretning. Det blev atter bevist, da vi skulle levere nyt inventar til den nybyggede og renoverede skole i den smukke bygd Oyrarbakki på Færøerne.

På Færøernes næststørste ø, Eysturoy, ligger bygden Oyrarbakki. Ligesom resten af ø-gruppen højt mod nord befinder også denne bygd sig i en god økonomisk udvikling, og derfor valgte Sunda Kommune at investere i udviklingen af den lokale skole. Skolen med navnet ”Skúlin við Streymin” blev derfor udbygget med ny kantine, idrætshal og meget mere, så den fortsat kunne fungere som samlingssted for børn og unge.

I forbindelse med renoveringen skulle de mange nye lokaler udstyres med nye møbler og inventar, og i samme ombæring fik den ældre del af skolen også en opdatering med nye møbler. Begge ordrer gik til Arctic Import, der blandt andet skulle levere borde og stole til samtlige klasseværelser såvel som det nye kantineområde. Endvidere blev der leveret møbler til skolens bibliotek samt loungemøbler og specialbænke til de mange fællesområder.

Sammenhængende designlinje

- Vi vandt udbuddet, fordi vi kunne levere den bedste sammenhæng mellem pris og kvalitet. Samtlige møbler skulle eksempelvis være testet og godkendt til undervisningsbrug, og så skulle det æstetiske også have en sammenhængende designlinje, fortæller Kasper Lykkegaard Andersen, der er møbelkoordinator hos Arctic Import.

Han fortæller, at Arctic Import gennem udbudsforløbet har haft en god og løbende dialog med Sunda Kommune såvel som det færøske arkitekthus, Brim Arkitekter, der har tegnet skolens nye udbygning.

Indretningen lægger sig tæt op ad skolens arkitektur

- Vi har særligt sparret med arkitekterne omkring indretningen, og foreslået løsninger der lægger sig tæt op ad skolens arkitektur. Det er jo en rigtig flot skole, som er inspireret af den omkringliggende bygds storslåede natur, og det skulle også gerne komme til udtryk i inventaret, forklarer Kasper Lykkegaard Andersen.