Glasir í Tórshavn

Arctic Import leverer møbler og inventar til færøsk prestigebyggeri

Glasir i Torshavn er med sine 1.500 elever samt 250 medarbejdere det suverænt største uddannelsescenter på Færøerne. Arctic Import har leveret lounge- og biblioteksmøbler til det imponerende byggeri, der er tegnet af BIG Arkitekter og indrettet af Rosan Bosch Studio.

Med udsigt over den færøske hovedstad Torshavn og den flotte Nólsoy-fjord ligger et af øgruppens mest prestigefyldte byggerier i nyere tid – nemlig uddannelsescenteret Glasir. Centeret blev grundlagt i 2018, hvor de tre gymnasieskoler, Færøernes Gymnasium, Handelsskolen og Teknisk Skole fusionerede og blev lagt ind under samme tag.

Det flotte byggeri er tegnet af den internationalt anerkendte arkitektvirksomhed BIG Arkitekter, der har fundet inspiration til bygningens former i Tórshavns dramatiske landskab, mens et andet velanset indretnings- og designhus, Rosan Bosch Studio, er ansvarlig for indretningen.

Øje for kundens behov

Kravene til leverandørerne til det prestigefyldte projekt var, ikke overraskende, særdeles høje, og netop derfor blev Arctic Import valgt til at levere loungemøbler samt møbler og inventar til centerets bibliotek.

- Der var store og internationalt anerkendte arkitekter med inde over projektet, og det afføder selvfølgelig en vis respekt. Vi gik dog til opgaven, som vi går til alle vores opgaver: med ydmyghed, respekt og et øje for kundens behov, fortæller direktør hos Arctic Import Færøerne Eyðun Hansen.

Synergier i fokus

Med både boglige samt tekniske uddannelser under samme tag er tværfagligheden i højsædet på uddannelsescenteret, og det skulle ifølge Eyðun Hansen også afspejle sig i møbler og inventar:

- Én af årsagerne bag sammenlægningen af de gymnasiale og tekniske uddannelser var blandt andet at løfte uddannelsernes kvalitet gennem synergier. Det skulle blandt andet komme til udtryk på centerets bibliotek, og vi var derfor i tæt sparring med Rosan Bosch Studio om, hvor det var mest hensigtsmæssigt at stille eksempelvis reoler og andre biblioteksmøbler, siger han.

Modulsofaer fremmer gruppearbejde

Centerets indretning skulle desuden understøtte elevernes mulighed for gruppearbejde. Arctic Import leverede derfor COURAGE-sofaer fra MITAB, som er en svanemærket modulsofa, samt sofaer af mærket SILHOUETTE fra HAY:

- COURAGE-modulerne kan sammensættes efter behov og skaber i kombination med sofaerne fra HAY, der giver god afskærmning, mulighed for at lave mindre rum i storrum. Herudover er møblerne og inventaret også med til at skabe variation og binder rummet sammen, lyder det slutteligt fra Eyðun Hansen.